Menu – przyrządzić samemu czy wynająć catering?

wesele
655
655
Podziel się

Menu jest jedną z najważniejszych kwestii jakie należy przygotować i precyzyjnie zaplanować na własne wesele. Mianowicie jeśli młodzi szykują się na całonocną zabawę, to niewątpliwie muszą zagwarantować oni chociaż kilka ciepłych posiłków, które będą podawane w ciągu całego wesela, a ponadto liczne przekąski jak i również coś słodkiego oraz owoce.

Istnieje kilka opcji, mianowicie wtedy kiedy ktoś z rodziny państwa młodych potrafi te wszystkie smakołyki przyrządzić i mało tego ma czas na to wszystko i zaoferuje swoja pomoc, i druga opcja chyba najbardziej popularna jest taka, że państwo młodzi wynajmują catering i wtedy tylko ustalają konkretne dania i desery, które zostaną podane. Jeżeli jednak ktoś ma na tyle czasu i do tego zdolności, a także jeszcze znajomych lub rodzinę, która zaoferuje się by pomóc w przygotowaniach to nic nie stoi na przeszkodzie by samemu sporządzić takie menu i wszystkie potrawy przygotować według własnych sprawdzonych receptur.

Na pewno wymaga to sporego poświęcenia, ale mimo wszystko jesteśmy do końca pewni tak naprawdę co podamy na swoim weselnym stole. Tutaj oczywiście trzeba się mocno zastanowić i wybrać dla siebie odpowiednią formę. Inną ciekawą opcją jest dodatkowe menu, które może się okazać bardzo ciekawą atrakcja na przyjęciu weselnym. Mianowicie chodzi o dodatkowy szwedzki stół, który zestawem potraw będzie się różnił od tego co jest podawane według harmonogramu. Coraz popularniejsze w ostatnich latach stały się tak zwane stoły wiejskie na których podawany jest przykładowo własnoręcznie suszona kiełbasa, pieczone prosię, ogórki kiszone lub nawet smalec z pieczonym razowym chlebem.

Innym pomysłem bardzo ciekawym mogą się okazać przykładowo owoce morza lub potrawy z różnych stron świata zwłaszcza jeśli jest mowa o ślubie międzynarodowym.

Tagi dla tego wpisu